080 22 04

Navodila za nakup

Nazaj

Potek nakupa

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja spletne trgovine se ponudba pogosto posodablja in spreminja.

Novo v ponudbi zajema izdelke, ki so bili v spletno trgovino dodani nazadnje.

Kupec ali izdelke v ponudbi spletne trgovine ECE izbira prek iskalnika, menijske vrstice ali spustnega seznama »Vse kategorije izdelkov«.

Če kupec išče točno določen izdelek, ga lahko najhitreje poišče prek iskalnika. S klikom na ikono lupe se kupcu odpre polje, v katerega vpiše naziv izdelka, ki ga išče.

V menijski vrstici so prikazane izbrane kategorije izdelkov iz ponudbe ECE. Ob kliku na posamezno kategorijo se odpre nova stran, kjer je možno podrobneje izbirati izdelke v posamezni kategoriji.

Izbira želene kategorije izdelka

Kupec lahko želene izdelke išče s pomočjo spustnega seznama v meniju »Vse kategorije izdelkov«, kjer so izdelki dodatno razvrščeni v podkategorije. S klikom na želeno podkategorijo se odpre stran z vsemi izdelki v izbrani kategoriji oziroma podrobnejši opis izbranega izdelka s klikom na prikazano sliko.

Izbira in razvrščanje izdelkov

Na strani izbrane kategorije lahko kupec pregleduje ponujene izdelke in izbere tistega, ki ga najbolj zanima. S funkcijo »Filtri«, ki je nad izdelčno skupino, lahko izdelke izbira glede na njihove različne lastnosti.

Pregled izdelka in izbira lastnosti

Pri izbiri želenega izdelka se odpre nova stran s podrobnejšimi informacijami izdelka. Količino je možno spreminjati, kot je označeno, in sicer s klikom na puščici levo/desno.

Na levi strani je prikazana galerija izdelka. Med slikami se kupec pomika s klikom na puščico za naprej/nazaj oziroma z neposrednim klikom na spodnje manjše slike, ki se prikažejo v zgornjem glavnem okvirju galerije. Z nadaljnjim klikom na sliko v glavnem okvirju se slika odpre v novem oknu v še večji dimenziji, če je ta na voljo.

Ko je izbira izdelka(-ov) končana, ga kupec s klikom na gumb »Dodaj v košarico« doda v svojo nakupovalno košarico. 

Obvestilo košarice

Ko kupec želeni izdelek doda v nakupovalno košarico, se mu prikaže okno z obvestilom. S klikom na gumb »Nadaljuj z nakupom« se obvestilo zapre in lahko nadaljuje z izbiranjem novih izdelkov. Če klikne na gumb »Na blagajno«, pa se obvestilo zapre in ga preusmeri na stran za pregled njegove nakupovalne košarice.

Pregled košarice

V pregledu košarice si lahko ogleda vse izdelke, ki jih je dodal v svojo košarico. S klikom na puščico ob količini izdelka lahko poveča ali zmanjša količino izbranega izdelka. Če želi izdelek odstraniti, izbere »Odstrani X«.

Ko je z izborom zadovoljen in želi izvesti naročilo, preprosto klikne na gumb »Naslednji korak«.

Vpis podatkov za naročilo

Vsak, ki želi nakupovati prek spletne trgovine ECE, se mora najprej na tej spletni strani registrirati oziroma prijaviti. Postopek registracije se razlikuje za kupce električne energije in/ali zemeljskega plina pri ECE, ki so/niso registrirani v spletno aplikacijo Moj ECE in/ali mobilno aplikacijo ECEmobil, in goste, ki niso kupec električne energije in/ali zemeljskega plina pri ECE.

Kupcem električne energije ali zemeljskega plina pri ECE, ki so že registrirani v spletno aplikacijo Moj ECE ali ECEmobil, se ni treba ponovno registrirati. Prijavijo se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ter nadaljujejo nakup s klikom na gumb »Prijavite se«.

Kupci električne energije ali zemeljskega plina pri ECE, ki še niso registrirani v spletno aplikacijo Moj ECE ali ECEmobil, kliknejo na gumb »Hitra registracija«. V postopku registracije mora kupec izpolniti obvezne podatke, ki so označeni z zvezdico »*«. Kupec bo ob registraciji vpiše številko kupca in zadnje 4 številke računa, ki ju bo našel na zadnjem računu za električno energijo in/ali zemeljski plin., želeno uporabniško ime in geslo ter svoje osebne in kontaktne podatke. Po registraciji se kupec za potrebe izvedbe nakupa prijavlja s svojim uporabniškim imenom in geslom, kot ju je izbral ob registraciji.

Kupci v spletni trgovini ECE, ki niso kupec električne energije in/ali zemeljskega plina pri ECE, kupujejo kot gost. S klikom na gumb »Nakup kot gost« se odpre obrazec, v katerega kupec vpiše svoje podatke. Podatki, označeni z zvezdico (*) so obvezni.

V primeru, da želi kupec/gost pri nakupih v spletni trgovini ECE koristiti dodatne ugodnosti, ki so na razpolago kupcem električne energije in/ali zemeljskega plina pri ECE, mora najprej postati kupec ECE. Kupec lahko prek strani spletne trgovine ECE prične s postopkom sklenitve nove pogodbe za dobavo električne energije in/ali zemeljskega plina in s tem zamenjave dobavitelja, tako, da na  ustrezno označi možnost»Želim zamenjati dobavitelja električne energije in/ali zemeljskega plina ter izbere enega ali oba energenta

ECE bo po elektronski pošti oziroma po telefonu od kupca pridobil vse podatke, ki jih potrebuje za sklenitev nove pogodbe za električno energijo in/ali zemeljski plin, in zanj izvedel vse aktivnosti v postopku zamenjave dobavitelja električne energije in/ali zemeljskega plina. ECE se zavezuje, da bo podatke, ki jih je pridobil na ta način, varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih ne bo posredoval tretjim osebam.

Če kupec po izdelkih povprašuje kot zavezanec za DDV, naj to označi v obrazcu in vpiše davčno številko oziroma identifikacijsko številko za DDV.

Ko kupec izpolni spletni obrazec, nadaljuje s klikom na gumb »Nadaljuj«.

Predogled in potrditev

V zadnjem koraku nakupa kupec pregleda celotno naročilo, izbere želeni način plačila in vnese podatke za dostavo ter preveri vpisane podatke. Če se zmoti, jih lahko popravi s klikom na »Pregled košarice«.

Po opravljenem pregledu potrdi naročilo s klikom na gumb »Zaključi nakup«.

Na ekranu se mu prikaže obvestilo, da je bilo njegovo naročilo uspešno oddano in hkrati se odpre okno, v katerem kupec lahko odda svojo oceno in mnenje o nakupu.

Predračun/ponudba za oddano naročilo

Na elektronski naslov, ki ga kupec navede v postopku nakupa, bo ECE poslal obvestilo »Potrdilo o naročilu«. Na njem je tudi spletna povezava na pripravljeno ponudbo/predračun za naročeni izdelek z opisom izdelka, njegovo ceno in vrednostjo DDV pa tudi pogoji plačila ter predviden rok dobave. V tem elektronskem obvestilu so tudi nadaljnje informacije o dobavi naročenega blaga. V primeru, da kupec ugotovi nepravilnosti, mora o tem nemudoma obvestiti ECE na e-naslov spletna.trgovina@ece.si.

Kupci ECE, ki jim bo odobreno obročno odplačevanje, bodo skupaj s ponudbo prejeli tudi Pogodbo o prodaji na obroke.

Če po oddaji naročila ne prejmejo predračuna/ponudbe po elektronski pošti, naj preverijo, ali so ga/jo prejeli v mapo »Promocije« (imetniki e-poštnega naslova Gmail družbe Google) ali »Vsiljena pošta«/»Nezaželena e-pošta«.

Možno je, da kupec ne prejme obvestila »potrdilo o naročilu« in predračuna/ponudbe zaradi napačnega elektronskega naslova. V tem primeru naj kupec obvesti ECE po elektronski pošti na e-naslov spletna.trgovina@ece.si ali po telefonu na brezplačno telefonsko številko 031 755 570 ali 080 22 04.

Dokončna potrditev naročila in plačilo

Naročilo je dokončno potrjeno, ko plačilo za naročeno blago prispe na transakcijski račun, kot je navedeno na ponudbi oziroma predračunu. S plačilom predračuna kupec tudi potrjuje, da je seznanjen z vsebino Splošnih pogojev poslovanja.

V primeru obročnega plačevanja vsebuje predračun tudi Pogodbo o prodaji na obroke. S plačilom predračuna se razume, da je s tem sklenjena tudi Pogodba o prodaji na obroke.

Po prejemu potrdila o plačilu bo ECE kupcu poslal obvestilo o prejetem plačilu in uspešno izvedenem nakupu na elektronski naslov, ki ga je navedel v postopku nakupa. Po uspešno opravljeni dobavi blaga kupec prejme elektronsko obvestilo s spletno povezavo do pripravljenega računa za naročeni izdelek, ki vsebuje opis izdelka, njegovo ceno in vrednost DDV, pogoje plačila ter predviden rok dobave. V primeru obročnega odplačevanja je na računu navedena tudi Pogodba o prodaji na obroke.

V primeru morebitne spremembe roka dobave bo ECE ustrezno in pravočasno obvestil kupca.

V primeru, da kupec potrebuje kakršnokoli nadaljnjo pomoč v zvezi s svojim naročilom, lahko piše ECE na elektronski naslov: spletna.trgovina@ece.si ali pokliče na brezplačno telefonsko številko 031 755 570 ali 080 22 04. Delovni čas je vsak delavnik od 7. do 15. ure.

 

Količina je prevelika

X